Deelnemers aan ons programma kunnen hier inloggen in onze online leeromgeving

Onze training

Ons programma bestaat uit zes modules waarmee de professional stap voor stap toe werkt naar het niveau van expert in online het eigen vak uitoefenen. We werken in de modules met aandachtsgebieden die aansluiten bij onze kennis en inzichten uit onderwijskunde, gedragswetenschappen, leiderschap, coaching en communicatie. 

Module 1 Vertrouwen & Nabijheid is waar we beginnen, de basis van iedere relatie. In deze module word je je bewust hoe je online een optimaal klimaat creëert voor begeleiden, samenwerken en/of leren. Van daaruit bouwen we verder. Als non-verbaal ontbreekt of anders is dan je gewend bent, wordt de taal die je hanteert belangrijker. In Module 2 Luisteren naar wat niet gezegd wordt en Module 3 Zeggen wat gezegd moet worden maken we gebruik van wat we kunnen ontlenen aan de taalwetenschappen. Module 4 Interventies op maat richt zich op de rijkdom aan interventie mogelijkheden die je hebt als je online samenwerkt. Denk hierbij ook aan mogelijkheden om te interveniëren in de onderstroom. Module 5 en 6 zijn voor de professionals die het niveau van expert willen bereiken. In module 5 Verdiepen en reflectie gaan we de diepte in. We richten ons op de kracht van emotie, empathie, intuïtie en reflectie bij online begeleiden. De attitude van de begeleider komt hierbij loepzuiver in beeld. In module 6 parallel proces gaan we uitzoomen. Je leert patronen en parallel proces zien en inzetten in je online begeleiding, waarmee een doorbraak in het proces op gang kan komen. De zuiverheid van online begeleiden maakt nieuwe dimensies zichtbaar en wat je dan ziet is wat wij de schoonheid van het specialisme vinden. Na module 1 t/m 4 voel je je als een vis in het water om je vak online uit te oefenen. Module 5 en 6 zijn geschikt voor als je het expert-niveau wilt bereiken en de inspiratie hebt om je opgedane kennis en ervaring door te vertalen naar een duurzame vorm van online en hybride begeleiding in de brede context van je werk. Als expert ben je één van de digitale bruggenbouwers in jouw werkveld!

Iedere module kent een separate afronding met indien gewenst de mogelijkheid voor SKJ PE-punten.

Leerdoelen

  • Vergroot je effectiviteit in online begeleiden en samenwerken
  • Ervaar dat je ook online verbinding kunt maken
  • Ontdek hoe je je bestaande kwaliteiten online in kunt inzetten
  • Neem deel aan online bijeenkomsten met behoud van energie
  • Schrijf e-mails die graag gelezen worden en waar je antwoord op krijgt

Deskundigheid

Vakbekwaam & Online is ontwikkeld door specialisten op het gebied van online begeleiden en online leren en wordt onderbouwd met inzichten en kennis uit het wetenschappelijk veld van o.a. taal- en gedragswetenschappen.

Online platform

We werken in een online leerplatform, toegankelijk vanaf iedere werkplek en direct toepasbaar in de praktijk.

Schaalbaar kwaliteitsprogramma voor organisaties

Wij richten ons op organisaties die hun professionals willen ondersteunen bij de digitalisering van hun begeleidingsactiviteiten. Vanwege de opbouw kunnen wij met ons kwaliteitsprogramma een grote groep medewerkers in dezelfde tijd opleiden, zonder dat het een te grote impact heeft op de aanwezigheid op de werkplek. De impact van samen leren geeft een extra impuls aan het leerrendement!

Investering

Per module werken wij met een groepsgrootte van 6-8 professionals, afhankelijk van de samenstelling van de groep. Wij maken graag een afspraak om de leerbehoefte te inventariseren en een voorstel op maat aan te bieden. In het kader van digitalisering kan voor het scholen van professionals in sommige gevallen gebruik gemaakt van subsidiemogelijkheden. Wij denken hierin graag mee.

N.B. De module tarieven verrekend naar een individuele deelnemer passen binnen de meest gangbare individuele scholingsbudgetten.